Sagan om Disney sitzen

Skriven 28 september 2022 21:35 av Sara Melkko

Det var en gång en sitz i BioCitys djupa gångar. Doften av nybakat bröd dansade genom luften och ett glittrande sken lyste upp de annars mörka korridorerna. Stämningen var absolut magisk.

Någon rörde sig med tunga steg i mörkret, troligen var den en pirat som efter en lång resa på havs tagit sig i land för att samlas till den gemensamma måltiden som Hjärter Damen bjudit in alla Disney-landets medborgare till. De sju dvärgarna tillsammans med Snövit var även på vägen in genom dörren till auditorium Biologi. 

Borden var dekorerade med fäljus, ljusröda borddukar och skinande glas fylda med en oceanisk dryck som Viana vänligen hämtat med sig från Polynesien. Cruellas 101 dalmatiner sprang villt omkring under borden medan Robin Hood och Merida tävlade om vem som kan skjuta längst med pilbågen. 

När det närmade sig den gemensamma måltiden hade alla medborgare hunnit på plats. Mussepigg, Långben, Tingelingerna och flera andra satt ivriga runt borden och väntade på den goda maten.

Stämningen blev bara bättre och bättre under kvällens gång, samtidigt började dock folk känna sig lite lustiga – så som världen skulle snurra i huvudet. Lucille de Verne hade betett sig hela kvällen lite skumt, smygit runt vid dryckbufféen. Fanns det månne en chans att hon förgiftat dryckerna med planen att ta livet av drottningen för att själv få stiga upp på tronen. 

Dock hände det inget mord och hennes planer, om det nu så var att hon var bakom dådet, gick inte som de skulle. Medborgarna tyckte dock att den lustiga känslan gjorde stämningen bättre. Enbart de få som inte njutit av dryckerna var förundrade angående situtationen och tyckte att festen blivit kaotisk. Ett leende på läpparna väcktes dock av de högljudda sjungandet som ekade runt i byggnaden. Speciellt god stämning skapades av sånger så som Hakuna Matata som Timon och Pumbaa lärde ut åt alla. Bästa hitten var dock Hoist the Colours med versen "Yo, ho, all together, Hoist the colous high, Heave ho, thieves and beggars, Never shall we die"

Kvällen slutades även med samma melodier. En lyckad kväll och så levde Disneylandets medborgare lyckliga i alla sina dagar.