Cocktailtillfälle i Bioticas och Dendriticums ära

Skriven 10 november 2022 22:19 av biologica

Årsfestveckan har sedan några veckor dragit förbi och nu är det dags att blicka tillbaka och njuta av alla fina stunder vi fått uppleva tillsammans. Från Biologicas sida vill vi framför allt lyfta upp vårt fina cocktailtillfälle i Bioticas och Dentriticums ära. Tillfället ordnades i syftet att hedra de före detta biovetarföreningarna Biotica och Dendriticum. Evenemanget var riktat för äldre studeranden, alumner, personal och hedersmedlemmar. 

Tillfället hölls under en regning fredag i oktober, också känd som årsfestveckans fredag. Det var med en påtaglig men förväntansfull nervositet som ett gäng uppstädade styrelsemedlemmar och årsfestkommittémedlemmar öppnade upp dörrarna till personalloungen på Aurums sjätte våning. In strömmade ett stort glatt gäng med biovetenskaper vid Åbo Akademi som den gemensamma nämnaren. Deltagarna välkomnades med ett glas skumppa och minglet var igång. Plötsligt klingade det till i ett glas, det var dax för ett tal av hedersmedlemmen Fredric Andergård, mångårig ordförande i Biotica och en av grundarna av Biologica. Han höll ett fint tal om föreningarnas betydelse för honom. Publiken applåderade glatt och tillnäst fick deltagarna avnjuta tilltugget som evenemangets värdinnor hade fixat ihop.

Efter en stunds minglande och avnjutande av det serverade tilltugget var det dax för nästa programpunkt. Denna gång var det ett tal av Biologicas nuvarande ordförande Sara von Koskull som stod på agendan. Sara höll tal om Biologicas etablering i föreningslivet i Åbo Akademi, i talet tog hon upp de utmaningar men framförallt de möjligheter som tillkommer med en stor förening. Det var med en stor stolthet över Biologica som applåderna ljöd i loungen. Bra gjort Sara, styrelsen för 2022 och de tidigare styrelserna för att ni skapat en så fin förening. 

Efter ytterligare härligt och varmt umgänge med föreningarnas eldsjälar och tidigare medlemmar avtog de glada tonerna i tack och hejdån som avlöste varandra. Det är med en varma ord som vi från styrelsen och årsfestkommittén tackar våra kära medlemmar, personal och alumner för att ni deltog på tillfället. Det är ni som grunden till studentföreningsverksamhet inom biovetenskapen vid Åbo Akademi och vi är evigt tacksamma för ert jobb och deltagande i Biotica, Dendriticum och Biologica.