Styrelsepresentation

Skriven 21 oktober 2023 15:06 av Marina Grönblom

Har du funderat på att söka till styrelsen 2024? Se här! Stysse 2023 berättar om sina poster och allmänt om hur det är att sitta med i Biologicas styrelseheart

 

Ordförande

Som styrelseordförande har jag lärt mig mycket om bland annat prioritering och delegering. Mina uppgifter innefattar till exempel att sammankalla och leda möten, sammanställa föredragningslistor och verksamhetsplan samt-berättelse och att övervaka att allt styrelsearbete rullar fint. Posten kan ibland kännas ganska krävande, då det är många trådar man måste hålla i samtidigt, men det gör även denna post givande. Dessutom är man aldrig helt ensam med uppgifterna, utan stöd får man från hela styrelsen. Stödet, gemenskapen och tilliten som skapas inom gruppen är en av de bästa sakerna med att vara styssemedlem.

- Saga

 

Vice-ordförande

Som vice-ordförande får man vara med i allt. Arbetsbeskrivningen är inte särskilt specifik så man får vara med och syssla med massor olika slags grejer, vilket jag tycker har varit det bästa med styrelsen. Det är också jättekiva att få representera Biologica i möten med till exempel dekanen eller Loimu och på det sättet förbättra våra medlemmars studietid vid ÅA.

Det absolut bästa med styrelselivet har varit att lära känna sig nya människor både från Biologica och andra föreningar!

- Joose

 

Sekreterare

Min uppgift som sekreterare har främst berört skrivande av protokoll och veckomail samt fungerat som tidningsansvarig. Jag har fått lära mig att skriva/designa veckomailen och samarbeta med PR-chefen gällande information till våra medlemmar. Andra viktiga saker jag lärt mig är hur man tar åt sig information för att snabbt skriva ner det, vilket kan vara en bra egenskap i ens egna studier också!

Det roligaste med att vara föreningsaktiv är ändå alla nya kontakter man har skapar och alla vänner man fått för livet. En bonus är även att få delta och reppa på olika årsfester och vara med och bestämma om ens egna förening. Sök till styrelsen, det ger dig mycket nya kunskaper som du har nytta av!

- Anna

 

Kassör

Att vara kassör har varit väldigt givande, jag har lärt mig massor om monetära saker på organisationsnivå. Det är väldigt spännande att se föreningens livslinje och hur den fluktuerar efter diverse projekter och större evenemang. Jag har fått påverka vår ekonomiflöde och samverkat med andra styrelse medlemmar och utskott angående planering av evenemangen.

Det intressantaste har varit att slippa med i planeringarna och inte endast titta på en skärm och göra matte. Med att bli kassör för du en liten bit av allting i styrelsen.

- Danu

 

PR-chef

Min uppgift som PR-chef har lärt mig mycket om planering, marknadsföring och organisation. Med fria händer har jag fått posta inlägg om föreningens evenemang och verksamhet, planera några halarmärken och bestämma hur vi syns i sociala medier och på hemsidan! Det har varit jättekiva och lärorikt, och man får ta del av lite allt möjligt!

Der bästa med att sitta i styrelsen har ändå varit alla nya vänner både från Biologica och andra föreningar. Ett stort plus är årsfestreppande, det är superroligt! Bli föreningsaktiv, du ångrar inte dig!

- Marina

 

Programchef

Som Programchef har jag blivit en expert på planering samt delegering av uppdrag. Det absolut viktigast med att vara programledare är att ha ett pålitligt Programutskott (PRUPP). PRUPP har kommit långt under det senaste året och vi har tillsammans med medlemmarna finslipat PRUPP till att var ett självständigt organ utanför styrelsen som ställer till med sitzar samt övrigt program som t.ex. Wappvecka program. Men viktigt fortfarande är det att också själv bjuda på sig ifall arbetsbördan blir för stor! Att vara medlem i PRUPP har varit en upplevelse i sig själv, alla små möten har varit riktigt kula samt att ordna den höstliga PRUPP-Crawl som är en blast! Dessutom får man ordna trevliga evenemang med olika föreningar från runtom Åbo som t.ex. IVA, Synapsi, KK etc.

Att vara i styrelsen har lärt mig ledarskapsförmåga samt att arbeta med andra på sidan av studierna. Overall en 8/10 experience!

- Jim

 

Projektansvarig

Jag har fungerat som Biologicas projektansvarig under det senaste året. Det har varit lärorikt och roligt men också tidskrävande. Tillsammans med projektgruppen(PROPP) har jag planerat och organiserat olika evenemang som t.ex företagsbesök, seminariekväll och ett utomlands exkursion. Som projektansvarig får man vara kreativ samt öva på sin problemlösningsförmåga och man lär sig att jobba i grupp genom att organisera möten osv.
Bästa med styrelsen har varit de nya människorna man träffat och vännerna man fått på vägen!

- Calle

 

Företagssamarbetsansvarig

Som företagssamarbetsansvarig har jag förbättrat och lärt mig mer om kommunikation med företag. Bästa med styssen är definitivt hur vi har arbetat tillsammans för gemensamma mål och lyckats! Under stysse året har jag skaffat sponsring som hjälper medlemmar att delta i föreningens evenemang billigare eller gratis. Jag har fått vara med att skapa Biologicas alumnnätverk och skapat företagskontakter. Tillsammans med propp har vi startat företagsbesök och allmänt förbättra föreningens alkoholfria verksamhet.

- Sofia

 

Högskolepolitiskt ansvarig

Rollen som högskolepolitiskt ansvarig fungerar som en kontaktkanal mellan universitetet och medlemmarna. Du leder samarbete med utbildningslinjerna och navigerar inom universitetets ramar för att skapa realistiska lösningar med medlemmarnas synpunkter som grund. Det bästa med att vara hög politiker är att det inte finns en direkt blueprint för rollen; utmaningarna du stöter på är varierande, liksom det optimala arbetssättet. Rollen är för dig som vill påverka medlemmarnas akademiska upplevelse och linjernas utbildningspolitik.

- Kristin 

 

Gulisansvarig

Mitt jobb som gulisansvarig har både varit mångsidigt men också mycket lärorikt. I början av året fungerade jag som extra händer i styrelsen och hjälpte till överallt där det behövdes. Sedan på våren/sommaren började mitt riktiga jobb med att söka sponsorer till gulisarnas halare samt kontakta halarföretaget. Tillsammans med tutorerna planerade vi sedan också program samt allt det praktiska inför orienteringsveckan. Det bästa med att vara gulisansvarig är att man har jätte fria händer, man får vara kreativ, lära känna nya människor samt att man får ta ansvar och känna sig viktig. Det har varit så kul att få både vara i styrelsen men också tutor. Det blir som två flugor i en smäll! 


Det bästa med att vara med i styrelsen eller allmänt föreningsaktiv är att få påverka och bidra med ideer till föreningens verksamhet. På köpet lär man också känna massor trevliga människor och får på så sätt ännu mer ut av studielivet!

- Aada

 

Höstmötet ordnas den 20.11 kl. 18:00 i Aud.B. Intresseanmälan för styrelseposter kan hittas under evenemangsfliken!